You need Flash player 8 to play this
Nem lesz több csoda?
Legitimitási gondok
Gazda Árpád és Salamon Márton László, két barát, két nézet.
G. Á. : “Ez ki volt találva! 1993-ban, az RMDSZ nagy reformjakor, a brassói kongresszuson az RMDSZ-t állam-modell szerint szervezték, aminek megvan a parlamentje, megvan az államf?je, megvan a kormánya, megvannak a pártjai; a pártok – ugye - a platformok. Nahát ezt a modellt ... ”
S. M. L. : “Ehhez kellene az autonómia és egy igazi tartományi parlament. Anélkül ez az egész csak virtuális és légies konstrukció, amit láttunk, hogy tulajdonképpen ... nem is az. Az nem parlament, ami háromhónaponta egyszer össze?l és ... sietnek haza, ... és ott 3-4 órát eltöltenek együtt, ez nem lehet törvényhozása egy közösségnek.”
G. Á. : “Lehetett volna, hogyha nem sorvasztják el. Én kilencvenhárom óta majdnem minden SZKT ülésre jártam és bizony az els? id?szakban ott törvényhozás folyt. Az RMDSZ-nek a törvénytervezeteit ott közösen dolgozták ki, módosító inditványokkal, javaslatokkal, érdemi vitákkal. Annyi, hogy nem volt meg a politikai akarat arra, hogy a platformoknak is pénzeket juttassanak az RMDSZ pénzeib?l, hogy bels? választásokat tartsanak, platformok szerint, ...”